icoon_strategie

STRATEGIE

'Strategie verbindt vraagstukken van overmorgen en morgen met vandaag'

Hoe robuust is de strategie jouw organisatie? Hoe breng je strategische keuzes in de praktijk?

Strategie APK

De Tweede Morgen maakt een compacte analyse van de strategie van jouw organisatie. Een foto en de wijze waarop hij nu uitgevoerd wordt. Het startpunt is de visie en de ambities van de organisatie. Waar wil je naar toe? De volgende stap is een foto van de huidige organisatie, op collectief en individueel niveau. Stap 3 is het benoemen van de spanning/verschillen tussen ambitie en realiteit: wat zijn kwalitatieve en kwantitatieve discrepanties? De laatste stap is een schets van een realistisch ontwikkelpad. Deze stappen worden gezet in co-creatie met leidinggevenden en HR.

Strategie is kiezen

  • Je strategie is duidelijk, en hoe breng je het in de praktijk?
  • Welke valkuilen kom je tegen bij het toepassen van je keuzes?
  • Wie is eigenaar van de strategie van jouw organisatie? Draagt ieder zijn/haar steentje bij?
  • De strategie van je organisatie leeft nog niet, wat is jouw verhaal?
  • De drijfveren van je organisatie zijn nog onvoldoende doorleeft.
  • Je hebt behoefte aan wendbaarheid en wilt toetsen hoe robuust je strategie is.

Strategie is een ander woord voor kiezen. Wat doe je wel en wat doe je niet? Dat laatste blijkt in de praktijk nog niet zo eenvoudig. Schrappen doet pijn én geeft focus en ruimte. Wat is jouw lijst van “nee’s“?  Ruimte die nodig is om je keuzes écht in de praktijk te brengen. Dat blijkt in nog geen 40% van de gevallen te lukken. Dat kan beter!

Als Tweede Morgen organisatie maak je betekenisvolle keuzes. Keuzes die wezenlijk bijdragen aan een betere samenleving. Keuzes die mensen in het hart raken en waar zij graag aan bijdragen. Die door iedereen begrepen wordt en motiveren om in beweging te komen en concreet te doen.

De Tweede Morgen daagt je uit én ondersteunt jou en je organisatie in het scherper maken van keuzes. Implementeren is een vak.

De Tweede Morgen is partner bij Strategie in een dag. Met compacte interventies, die altijd vinden, kiezen, doorpakken weten wij op humorvolle wijze betekenisvolle beweging te veroorzaken. Zie www.strategieineendag.org.

Strategie ontwikkeling en implementatie

De Tweede Morgen heeft expertise op strategievorming én strategie-implementatie. Als ervaren projectleider en positieve organisatieontwikkelaar weet ik op prettige wijze lastige kwesties bespreekbaar te maken. Heb je behoefte aan een ondernemingsplan dat in de praktijk werkt, of sta je aan het begin van een innovatief project, dan is De Tweede Morgen graag je partner.